Acupunctuur en klachten

De Chinese geneeskunde werkt volgens het principe van Yin Yang. Yin en Yang zijn van elkaar afhankelijk, werken samen, gaan in elkaar over en beïnvloeden elkaar. Door het lichaam lopen meridianen (ook wel energiebanen genoemd) die worden gevoed en doorstroomd met Qi (spreek uit als tsjie) en bloed. Wanneer deze doorstroming verstoord raakt, worden niet alle delen van het lichaam voldoende voorzien van Qi en bloed en ontstaan er klachten.

Emoties en invloeden van buitenaf zijn oorzaken van verstoringen. De complexe samenwerking van dit alles zorgt voor een juiste balans tussen lichaam en geest. Verloopt deze samenwerking niet goed, dan ontstaan er klachten.

Met acupunctuur beïnvloed je de stroom van Qi en bloed en zorgt het voor herstel en balans.

Pijn en ongemak

Iedereen kent wel iemand die pijn heeft. Pijn zijn er in vele vormen en gradaties en kunnen in ieder deel van het lichaam aanwezig zijn. Acupunctuur kan bijzonder effectief zijn bij pijnklachten.

Meer Energie

In drukke tijden of in een fase waarin we teveel 'hooi op ons vork' nemen, raakt het lichaam vermoeid en uit balans. Heb je het gevoel dat je steeds meer opgebrand raakt en je energie wel een boost kan gebruiken? Acupunctuur kan helpen jouw lichaam weer in balans te brengen.

Bij welke klachten kan acupunctuur helpen?